Social Events

"Taste the fashion 2": Ένα δείπνο με στιλ στο Hilton

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 17:19
"Taste the fashion 2": Ένα δείπνο με στιλ στο Hilton

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρωτοποριακό fashion & gourmet δείπνο "Taste the Fashion 2", στο Hilton Αθηνών, με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ" ...

Revithis

 

Ο Χριστόφορος Πέσκιας του πBox, ο Λευτέρης Λαζάρου του Βαρούλκο και o Γιάννης Μανίκης του Hilton Aθηνών εμπνεύστηκαν από τις μοναδικές συλλογές τριών κορυφαίων brands της διεθνούς μόδας, που αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας από σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν στην ίδια εκδήλωση τα fashion shows τριών ιστορικών διεθνών οίκων μόδας, Balenciaga, Gucci και Salvatore Ferragamo με ιδιαίτερα εντυπωσιακό και θεατρικό τρόπο, υπό την στιλιστική και σκηνοθετική καθοδήγηση του fashion director Μιχάλη Πάντου, παράλληλα με τις μοναδικές γευστικές προτάσεις των τριών κορυφαίων chefs, με στόχο τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αισθητικής εμπειρίας!

Ο Γιάννης Μανίκης άνοιξε το δείπνο με ένα ζελέ με άρωμα θαλασσινών, πανδαισία λαχανικών και αφρό μαϊντανού, ενώ παράλληλα ο Οίκος Salvatore Ferragamo που αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από τον Όμιλο Eπιχειρήσεων Λεμονή, παρουσίασε την καλοκαιρινή του συλλογή για το 2012, που μοιάζει με ατελείωτο καλοκαίρι σε τροπικό παράδεισο, ένα αριστούργημα αποπλάνησης, χρώματος και φωτός που ο Γιάννης Μανίκης κατάφερε να αναπαράξει σε ένα πιάτο γεμάτο καλοκαιρινά χρώματα και θαλασσινό άρωμα.

Ο Λευτέρης Λαζάρου ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς εμπνεόμενος από την καλοκαιρινή συλλογή του Οίκου Balenciaga, που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η οικογένεια Μεταξά, μια συλλογή γεμάτη όγκους και αντιθέσεις, sport πινελιές συνδυασμένες με μεταξωτά υφάσματα, και αρκετές δόσεις από safari mood. Ο Λευτέρης Λαζάρου δημιούργησε φέτα σφυρίδα με χόρτα παραπούλες φρικασέ, προσκαλώντας αντίστοιχα το κοινό σε ένα γευστικό safari, αναπαριστώντας με τα υλικά του το χαρακτηριστικό πράσινο και μπεζ φόντο της σαβάνας και συνδυάζοντας διαφορετικές γεύσεις και υφές με αναπάντεχη αρμονία.

Το δείπνο έκλεισε με το επιδόρπιο, που δημιούργησε με σύγχρονες τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας ο ανατρεπτικός chef Χριστόφορος Πέσκιας: σφαιρίδια από γιαούρτι Total σε σούπα φράουλας, ενώ το κοινό παρακολουθούσε την απόλυτα θηλυκή συλλογή του Οίκου Gucci, που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα ο Όμιλος Χαραγκιώνη.

Οι χειροποίητες τρισδιάστατες δημιουργίες του Οίκου για το καλοκαίρι του 2012, που θυμίζουν σύγχρονα γυναικεία γλυπτά παραπέμποντας ταυτόχρονα στη χλιδή της εποχής του ηδονισμού, "έδεσαν" απόλυτα με τα μικρά σφαιρικά γλυπτά από γιαούρτι Total, που παρέπεμπαν στις καμπύλες της γυναικείας μορφής, πλαισιωμένες από το κόκκινο χρώμα του πάθους.

Στο τέλος του δείπνου προσφέρθηκαν επίσης στους καλεσμένους πρωτότυπα mignardise που ο Γιάννης Μανίκης δημιούργησε με μπανάνα και ανανά της Chiquita.

Η πρωτοποριακή αυτή σύμπραξη παρουσιάστηκε και φέτος στο μοναδικά διακοσμημένο από τη Μυρτώ Πεζούλα και την Rtdeco, Ballroom του Hilton, με μεγάλους χορηγούς την CHIQUITA και τη ΦΑΓΕ καιχορηγό τη SHISEIDO.

 

 

 

 

Χάρης Χριστόπουλος, Δούκισσα Νομικού

 

.

 

Δούκισσα Νομικού, Μαρία Μπεκατώρου, Μαίρη Συνατσάκη

 

 

Μαριάντζελα Λεμονή, Σίσσυ Φειδά

 

 

Χάρης Χριστόπουλος, Έλενα Μακρή- Λυμπέρη

 

 

 

Αθηνά, Ελένη Σαμαρά

 

 

 

Μελίσσα Μεταξά, Αλέξανδρος Βαρβέρης

 

 

 

Καρολίνα Αγγελονίδη, Γιώργος Σαραντόπουλος

 

 

 

Ιωάννα Γκελεστάθη, ΌΛγα Κεφαλογιάννη

 

 

Μαρία Δούρου, Αθηνά Κατσάμπα

 

 

 

Άλεξ Κάβδας, Βίκυ Καγιά

 

 

 

Όλφη Ευστρατοπούλου, Μπέτυ Κουκοπούλου

 

 

 

Άννα Χατζηιωάννου, Χρυσάνθη Κιτσινέλη

 

 

Άννα και Κωστής Λεμονής, Ειρήνη Χαραγκιώνη

 

 

 

Βασίλης και Χαρά Καίσαρη

Μοιράσου το
More News